Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel îi cere lui Vladimir Putin să recunoască otrăvirea lui Aleksei Navalnîi și să ia măsuri împotriva făptașilor

putin merkel putin

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut luni Rusiei să investigheze presupusa otrăvire a opozantului rus Aleksei Navalnîi şi ca vinovaţii în acest caz să răspundă în faţa legii, relatează Reuters.

''Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere'', a declarat Merkel a declarat într-o declaraţie comună cu ministrul de externe german Heiko Maas, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă ''urme de otrăvire'' şi că acesta a fost otrăvit înainte de a se urca în avion, săptămâna trecută, notează AFP, Reuters şi dpa.

''Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otrăvirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază'', a explicat într-un comunicat instituţia medicală unde este tratat Navalnîi.

Citește și: Video O blondă a umilit un jandarm! L-a lovit și l-a scuipat, după ce a legitimat-o că nu purta mască în magazin

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai duri critici ai Kremlinului, se întorcea joi de la Tomsk la Moscova când avionul în care se afla a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Omsk din cauza degradării subite a stării sale de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.