Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel îl va primi în vizită pe noul preşedinte al Franţei

thelocal.fr
merkel si macron

Cancelarul german Angela Merkel îl va primi luni pe noul preşedinte francez Emmanuel Macron, a doua zi după ce acesta îşi va prelua oficial atribuţiile, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al cancelariei germane Steffen Seibert, citat de AFP şi Reuters, conform agerpres.

"Cancelarul are bucuria de a-l primi luni la sfârşitul după-amiezii la cancelarie pe noul preşedinte francez", a indicat vineri purtătorul de cuvânt, în cadrul conferinţei de presă obişnuite.

ALERTĂ - Explozie la Roma, lângă o clădire ONU. Mai multe maşini au fost avariate - FOTO/VIDEO

Macron, care a câştigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa cu 66,1% din voturi în faţa contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9% din sufragii), va merge în vizită la Angela Merkel în prima sa deplasare în străinătate în calitate de preşedinte al Franţei, a declarat luni pentru canalul digital francez CNews Sylvie Goulard, membră a Parlamentului European şi o apropiată a lui Macron.

Merkel şi Macron au avut o convorbire telefonică duminică seara, după anunţul rezultatului alegerilor, a anunţat atunci purtătorul de cuvânt al cancelarului german. Angela Merkel i-a spus lui Emmanuel Macron că 'doreşte cu nerăbdare o cooperare strânsă, în spiritul prietenei tradiţionale franco-germane', a spus Seibert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.