Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel îşi reafirmă sprijinul pentru soluţia cu două state la conflictul israliano-palestinian

angela merkel

Cancelarul federal german Angela Merkel a reafirmat joi, în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de preşedintele palestinian Mahmud Abbas, sprijinul său pentru găsirea unei soluţii cu două state la conflictul israeliano-palestinian, informează dpa, potrivit Agerpres.

Merkel a declarat că o soluţie politică ar avea scopul de a asigura că ambele popoare, palestinian şi israelian, trăiesc în pace şi siguranţă şi că acest lucru este posibil doar printr-o soluţie cu două state, "chiar dacă acest obiectiv pare a fi tot mai greu de atins".

Cancelarul federal al Germaniei a spus că palestinienii au dreptul la o viaţă economică şi socială prosperă şi că oferirea perspectivelor de dezvoltare economică este cheia pentru acest proces.

Angela Merkel a dat asigurări că Germania va continua să lucreze împreună cu părţile implicate pentru a găsi o soluţie cu două state, "chiar dacă se ştie că acesta va fi un drum lung şi dificil".

Germania a donat anul trecut 110 milioane de euro (121,8 milioane de dolari) pentru teritoriile palestiniene, devenind unul dintre cei mai mari donatori bilaterali în regiune.

La rândul său, Abbas a declarat că executivul său este pregătit să negocieze o soluţie cu două state în frontierele din 1967. El a spus că palestinienii sunt recunoscători pentru eforturile Angelei Merkel de a promova cooperarea multilaterală în găsirea unei soluţii care să aducă pace şi stabilitate în regiune.

Abbas şi-a exprimat regretul faţă de poziţia guvernului SUA, subliniind că aceasta nu va ajuta la stabilirea păcii şi securităţii în Orientul Mijlociu.

"De aceea cerem negocieri sub supervizare internaţională", a spus Abbas, adăugând că un grup de ţări, atât din Europa cât şi din lumea arabă, ar trebui să medieze între Israel şi teritoriile palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.