Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel le cere germanilor să nu pună în pericol ceea ce s-a obţinut până acum în lupta împotriva coronavirusului

angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut miercuri concetăţenilor săi să nu pună în pericol ceea ce a obţinut Germania în încetinirea răspândirii coronavirusului, adăugând că pandemia va continua să existe pentru ceva timp de acum înainte, potrivit Reuters.

"Ar fi deprimant dacă va trebui să revenim la restricţiile pe vrem să le depăşim pentru că vrem prea mult prea repede", a afirmat ea în Bundestag, camera inferioară a parlamentului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Fost judecător CCR reacționează după decizia de azi: ‘Starea de alertă este nepotrivită situației actuale din România’

Cancelarul a mai declarat că s-a înţeles de la început că noul tip de coronavirus nu poate fi oprit, dar că trebuie încetinită răspândirea lui.

În acelaşi timp, Merkel şi-a exprimat dorinţa ca toate controalele de urgenţă introduse pentru încetinirea răspândirii coronavirusului să fie înlăturate în cadrul Schengen, spaţiul european de liberă circulaţie, începând cu 15 iunie.

Citește și: A căzut sau a fost aruncat? Un copil de 2 ani a murit azi, după ce s-a ‘precipitat’ de la etajul 5 al unui bloc din Capitală

"Scopul este, dacă răspândirea infecţiilor o va permite - vreau să repet asta -, ca începând cu 15 iunie controalele la frontieră în spaţiul Schengen să fie eliminate complet", a precizat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.