Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, luată în vizor de extrema dreaptă: Ar trebui judecată pentru încălcarea legislaţiei UE

afd

Lidera partidului de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), Alice Weidel, a afirmat luni că Angela Merkel, cancelarul german, ar trebui anchetată şi judecată pentru încălcarea legislaţiei Uniunii Europene în timpul crizei refugiaţilor şi în legătură cu programul de salvare a Greciei, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Alice Weidel, care a fost desemnată drept candidată a AfD pentru alegerile din 24 septembrie, într-un efort de atenuare a imaginii sale de extrema dreaptă, este de părere că Merkel ar trebui adusă în faţa justiţiei din cauza deciziei sale de a nu ţine cont de regulile care prevăd că solicitările de azil trebuie făcute în prima ţară de intrare în UE. 

Decizia a dus la sosirea în Germania a sute de mii de migranţi în 2015 şi 2016, ceea ce, în opinia dnei Weidel, a provocat ''o deteriorare dramatică a securităţii interne''. De atunci, aşa-numitele 'Regulamente Dublin' au fost reintroduse. 

Potrivit lui Weidel, ''primul lucru pe care îl va face AfD (când va intra în parlament) este de a lansa o comisie de anchetă în legătură cu Angela Merkel, comisie care să se ocupe de încălcările juridice, nu numai referitor la criza refugiaţilor, ci şi în privinţa programului de salvare a euro, care încalcă tratatele UE''. 

''Dacă mă întrebaţi, Angela Merkel ar trebui să-şi justifice toate încălcările juridice în faţa unei instanţe germane în calitate de cetăţean particular, după ce îşi va încheia cariera profesională'', a declarat Alice Weidel. 

DPA aminteşte că partidul AfD, înfiinţat în 2013, a pierdut din elanul electoral în ultimele săptămâni şi în sondaje este creditat în prezent cu circa 10% din intenţiile de vot. Dar aceasta înseamnă că el poate încă uşor să treacă de pragul de 5% din voturi, necesar pentru a intra în Bundestag, camera inferioară a parlamentului federal de la Berlin. AfD este însă prezent în majoritatea dintre parlamentele celor 16 landuri germane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.