Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel nu îşi va schimba politica de primire a migranţilor

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel 'a luat notă' de criticile venite din rândurile propriei coaliţii guvernamentale cu privire la abordarea problemei afluxului de migranţi, dar ea a decis să menţină politica actuală şi să caute mai departe o strategie europeană combinată cu măsuri naţionale, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, citat de agenţia EFE.

Cele mai severe critici vin din partea Uniunii Creştin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), care i-a dat tot luni cancelarului Merkel un nou ultimatum, al treilea, să ia până în martie măsuri pentru reducerea fluxului de migranţi extracomunitari, al căror număr a fost anul trecut de aproape 1,1 milioane. Angela Merkel şi aliaţii ei bavarezi vor avea săptămâna aceasta o nouă întâlnire, la care şefa executivului va insista că are o 'agendă clară de sarcini naţionale şi europene'. 'Obiectivul este clar: dorim integrarea celor care au dreptul să rămână în Germania şi repatrierea celor care nu au perspective să rămână', a spus Seibert.

În ceea ce priveşte măsurile europene, el s-a referit la consolidarea protecţiei frontierelor externe ale UE şi la îmbunătăţirea sistemului de expulzare a celor cărora le-a fost respinsă cererea de azil. În opinia executivului de la Berlin, efectul acestor măsuri ar trebui să fie reducerea semnificativă a numărului de migranţi. Însă criticile faţă de politica frontierelor deschise pentru migranţi nu vin doar din partea CSU, ci şi din partea social-democraţilor din formaţiunea SPD, membră de asemenea în coaliţia guvernamentală. Astfel, preşedintele acestui partid şi totodată ministru al Economiei, Sigmar Gabriel, a afirmat că cel târziu până la începutul verii trebuie să se contureze o soluţie europeană în cazul crizei migranţilor, declaraţie interpretată de unii drept un alt ultimatum transmis cancelarului, conform celor de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.