Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel pledează pentru o soluţie diplomatică în dosarul iranian

Faz.net
Angela Merkel / Joe Biden

Cancelarul german Angela Merkel a cerut miercuri o soluţie diplomatică pentru salvarea acordului nuclear cu Teheranul într-o conversaţie telefonică cu preşedintele iranian Hassan Rouhani, informează dpa preluat de agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, cancelarul este îngrijorat de faptul că Iranul "va continua să nu îşi îndeplinească obligaţiile care îi revin în temeiul acordului nuclear".

Prin urmare, este "timpul pentru semnale pozitive care să construiască încrederea şi să crească şansele pentru soluţii diplomatice", a spus Angela Merkel, potrivit informării furnizate de Seibert.

Statele Unite şi mai multe ţări europene au criticat Iranul pentru continuarea încălcării dispoziţiilor cheie ale acordului nuclear şi se întâlnesc joi pentru a discuta despre modul de a restabili acordul internaţional semnat în 2015 şi din care Donald Trump a retras SUA în 2018.

Diplomaţi de rang înalt din Germania, Franţa şi Marea Britanie vor participa la discuţii în sistem videoconferinţă pe această temă la care va lua parte şi secretarul de stat american Antony Blinken.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.