Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel pune PRESIUNE pe Theresa May - Cancelarul Germaniei bate cu pumnul în masă pe URGENTAREA Brexit

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că speră ca discuțiile dintre prim-ministrul britanic Theresa May și liderul opoziției, Jeremy Corbyn, să ducă la depășirea impasului privind Brexit până la data începerii summitului UE de săptămâna viitoare, relatează Euronews, potrivit Mediafax.

„Sperăm ca discuțiile intense din Londra să ducă la un rezultat până miercurea viitoare, când vom avea summitul extraordinar, un rezultat pe care Theresa May să îl poată prezenta și pe baza căruia să discutăm”, a declarat Angela Merkel în urma unei întâlniri cu prim-ministrul irlandez Leo Varadkar în Dublin.

„Vom rămâne împreună în formula 27. Vom face totul, cum am mai spus, până în ultima oră, pentru a preveni un Brexit dezorganizat”, a adăugat cancelarul german.

Citește și: Mutarea ANULUI: ÎNVIE un celebru brand românesc! Revine în forță, după ce a scris ISTORIE în comunism

Merkel a lăudat „mișcarea” oficialilor britanici din ultimele zile, făcând referire la discuțiile dintre Theresa May și Jeremy Corbyn.

Leo Varadkar a transmis că liderii Uniunii Europene trebuie să dea dovadă de răbdare, cât timp discuțiile continuă în Londra.

Prim-ministrul Theresa May și Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, au început miercuri o serie de discuții menite să ajute la depășirea impasului în care se află Brexit și să ducă la aprobarea acordului de către parlamentarii britanici.

Camera Comunelor a aprobat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, o moţiune prin care obligă Guvernul Theresa May să ceară amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, pentru a evita producerea Brexit fără niciun acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.