Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, pusă la punct de la Kiev: 'Pură ipocrizie. Cum să oprim așa ceva?'

www.reuters.com
merkel macron putin

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a calificat drept "pură ipocrizie" declarația fostului cancelar german Angela Merkel potrivit căreia pacea în Europa este imposibilă fără participarea Rusiei. Podoliak a atras atenţia că Rusia este agresorul și că toată lumea înțelege acest lucru.

"Pură ipocrizie. Rusia invadează Ucraina, distruge orașe, organizează execuții în masă, amenință lumea cu arme de distrugere în masă dacă nu permite genocidul și anexarea... S-ar părea că totul este clar. Dar iar apare doamna Merkel și spune: „Nu va exista o pace durabilă fără Rusia”. Cum oprim aşa ceva?" - a scris Podoliak pe Twitter, într-un mesaj postat vineri, transmite agenția Rador, citând agenția ucraineană RBC.

Sursa citată aminteşte că fostul cancelar german Merkel a declarat, joi, că o pace durabilă în Europa poate fi obţinută doar cu participarea Rusiei.

„Până acum nu am reușit să facem acest lucru, războiul rece încă nu s-a încheiat cu adevărat”, a afirmat Angela Merkel, joi seară, la o ceremonie care a marcat cea de-a 77-a aniversare a ziarului Süddeutsche Zeitung.

De asemenea, Merkel a avertizat împotriva ignorării amenințărilor rusești, indicând declaraţiile liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. „Suntem cu toții îndemnați să luăm în serios cuvintele sale și să nu le respingem drept cacealma”, a adăugat fostul cancelar al Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.