Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel rămâne cu buza umflată, după ce și Finlanda se opune planului ei: Cum o sfidează autoritățile de la Helsinki

merkel bautura

Ideea propusă de cancelarul german Angela Merkel de a închide staţiunile de schi din Europa în acest an pentru a evita o nouă revenire a contaminărilor cu COVID-19 ar fi "fatală" pentru economia finlandeză, a protestat vineri Ministerul Economiei finlandez, citat de France Presse.

"Aici, în Finlanda, majoritatea oamenilor care vin în staţiunile noastre de schi sunt localnici. Ar fi foarte bizar să închidem aceste staţiuni în timp ce situaţia din ţara noastră în ceea ce priveşte virusul nu este nici pe departe atât de rea ca în alte ţări europene", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Mika Lintila, scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

O astfel de decizie ar fi "o lovitură mortală" pentru industria turismului în Laponia, unde se află cele mai populare staţiuni.

"Este foarte posibil să se respecte distanţele necesare pe pârtii şi în teleschiuri. Există mult mai multe locuri periculoase decât staţiunile de schi", a notat la rândul său responsabilul Asociaţiei Finlandeze a Regiunilor de Schi, Harri Lindfors.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

În Suedia, un epidemiolog al serviciilor publice de sănătate, Anders Tegnell, a estimat de asemenea că ţara sa nu are nevoie să-şi închidă staţiunile de schi.

"Trebuie să vă amintiţi că există o mare diferenţă între staţiunile de schi pe care le avem în Nord şi cele pe care le aveţi în Alpi", a declarat el.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Mai multe alte ţări cu multe staţiuni de schi, dintre care Austria, şi-au exprimat deja opoziţia faţă de propunerea lui Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.