Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel reacționează la declarațiile Turciei: 'Sunt multe lucruri care ne leagă'

merkel

Germania are relaţii solide şi extinse cu Turcia în pofida diferenţelor de opinie asupra unor subiecte, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, după ce Bundestagul a adoptat o rezoluţie prin care se recunoaşte genocidul contra armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, text denunţat vehement de către Ankara, potrivit Reuters.

''Sunt multe lucruri care leagă Germania de Turcia şi, chiar dacă există între noi diferenţe de opinii asupra unei probleme specifice, amploarea legăturilor noastre, prietenia, relaţiile strategice sunt excelente'', a spus Merkel, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Berlin.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

Ea a adăugat că Germania susţine dialogul dintre Turcia şi Armenia şi doreşte să aibă relaţii bune cu Ankara.

Deputaţii germani au votat joi, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie prin care se recunoaşte genocidul contra armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915, text denunţat vehement de către Ankara, relatează AFP şi Reuters.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

Deşi Ankara recunoaşte faptul că mulţi armeni creştini au fost ucişi în confruntările cu forţele otomane, ea neagă faptul că ar fi fost omorâţi sute de mii de armeni, că a existat o campanie organizată de epurare etnică contra armenilor sau că au existat dispoziţii în acest sens din partea autorităţilor otomane.

Pe de altă parte, şefa executivului german a spus că Germania vrea ca Marea Britanie să rămână membră a Uniunii Europene şi a apreciat că ţara insulară ar fi mai puternică în interiorul blocului comunitar decât în afara sa.

Marea Britanie va organiza în 23 iunie un referendum cu privire la oportunitatea ieşirii din Uniunea Europeană, eveniment cu implicaţii importante pentru statutul său politic, economic şi comercial, informează agerpres.ro.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.