Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel RECOMANDĂ aplicaţiile de pe smartphone pentru limitarea răspândirii pandemiei

angela merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat miercuri că va recomanda aplicaţiile pentru smartphone-uri care contribuie la limitarea răspândirii coronavirusului dacă aceste softuri vor da rezultate, anunță MEDIAFAX.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că, dacă se va demonstra că aplicaţiile pentru smartphone-uri sunt eficiente în limitarea răspândirii coronavirusului, le va recomanda şi este pregătită să îşi instaleze un astfel de software.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

Experţi europeni au anunţat luni că vor lansa curând tehnologii pentru smartphone-uri care contribuie la depistarea persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus, ajutând astfel autorităţile medicale să limiteze răspândirea bolii.

"Este clar că va fi pe bază de voluntariat, dar, dacă testarea acestor aplicaţii va arăta că sunt bune şi eficiente în depistarea contactelor, categoric aş fi favorabilă să le recomand cetăţenilor. Sigur că aş fi pregătită şi să utilizez eu o astfel de aplicaţie pentru a-i ajuta pe alţii", a declarat Angela Merkel, potrivit agenţiei Reuters, într-o videoconferinţă de presă.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Italia şi Germania au aplicat măsuri stricte de limitare a răspândirii coronavirsului. Restricţiile de circulaţie în Italia şi Germania urmează să fie prelungite până la jumătatea lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.