Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel se teme: A anulat summitul cu China la care trebuia să participe și Klaus Iohannis

merkel bautura

Summitul special al UE cu privire la China, prevăzut să aibă loc la Berlin la data de 16 noiembrie, a fost anulat din cauza pandemiei, a anunţat vineri la Bruxelles cancelarul german Angela Merkel, la reuniunea la vârf a liderilor Uniunii Europene, transmite AFP.

'În contextul pandemiei, este clar că nu vom permite desfăşurarea summitului informal, trebuie să renunţăm la el', a declarat Angela Merkel, a cărei ţară asigura preşedinţa semestrială a Consiliului UE.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

'Cred că este un mesaj necesar', a adăugat ea, într-o conferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Summitul de joi şi vineri de la Bruxelles a fost marcat de plecările precipitate ale preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierului finlandez Sanna Marin, nevoite să intre în carantină după ce au aflat că au venit în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

În aceeaşi situaţie se află şi premierul polonez Mateusz Morawiecki, care nici nu a făcut deplasarea la Bruxelles.

Reuniunea informală din 16 noiembrie a liderilor UE urma să fie consacrată relaţiilor cu China, dar fără participarea acesteia.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire devastatoare: ‘Măsluiesc cifrele. PNL și Klaus Iohannis; vor să se țină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România’

La 14 septembrie, cu prilejul unei videoconferinţe cu preşedintele chinez Xi Jinping, preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cancelarul german Angela Merkel au îndemnat China să-şi deschidă mai mult piaţa companiilor europene pentru a se ajunge la un acord bilateral asupra investiţiilor înainte de sfârşitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.