Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel se vede atrasă în scandalul Wirecard

angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel este supus unor presiuni pentru a explica de ce, în timpul unei vizite oficiale în China, a discutat despre accesul pe piaţa acestei ţări pentru compania de plăţi electronice Wirecard, în condiţiile în care ştia despre neregulile din activitatea acestei companii intrate recent în insolvenţă în urma descoperirii unei fraude contabile de 1,9 miliarde de euro, potrivit Agerpres.

Potrivit presei germane de marţi, citată de DPA, şefa guvernului de la Berlin fusese informată înaintea vizitei în China despre situaţia Wirecard.

''Pe 23 august 2019, Ministerul federal de Finanţe a comunicat mai multe informaţii despre cazul Wirecard în urma unei cereri transmise prin e-mail de cancelarie'', scrie Der Spiegel, citând un purtător de cuvânt al acestui minister.

Ministerul de Finanţe, adaugă aceeaşi publicaţie, ''a adus acuzaţiile împotriva Wirecard - care de altfel (în prezent) sunt cunoscute public - în atenţia Cancelariei Federale, la nivel de lucru''.

Potrivit unui raport trimis săptămâna trecută parlamentului german, ministrul german de finanţe Olaf Scholz a fost informat pe 19 februarie 2019 asupra faptului că organismul de reglementare financiară BaFin ''investiga suspiciunile de încălcare a interdicţiei de manipulare a pieţelor'' în cazul acestei companiei Wirecard.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

Cu toate acestea, în timpul vizitei efectuate în China în septembrie 2019, Angela Merkel a abordat posibilitatea intrării acestui procesator de plăţi pe piaţa chineză.

Wirecard a intrat în insolvenţă luna trecută, când s-a descoperit că o sumă de 1,9 miliarde de euro înregistrată în activele sale nu există în realitate.

Scandalul a ridicat semne de întrebare asupra guvernului de la Berlin, suspectat că ştia de neregulile din activitate acestei companii, fără să fi luat măsurile adecvate.

Ministrul de finanţe Olaf Scholz şi cel al economiei, Peter Altmaier, vor fi audiaţi pe acest subiect săptămâna viitoare la comisia parlamentară pentru finanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.