Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel şi Emmanuel Macron vor să ajungă la o poziţie comună pentru reforma zonei euro

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au declarat vineri, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, că doresc să ajungă la o poziţie comună cu privire la reforma zonei euro, la summitul european din martie 2018, transmite AFP.

'Vrem să ajungem până în martie să ne apropiem poziţiile', a afirmat cancelarul german, în conferinţa de presă comună cu şeful statului francez, scrie agerpres.ro.

'Vom găsi o soluţie comună, pentru că este necesar pentru Europa. Când se vrea, se poate', a subliniat dna Merkel.

La rândul său, preşedintele Macron s-a referit la 'voinţa pe care o avem şi unul, şi celălalt de a avea poziţii convergente încă din luna martie'.

Emmanuel Macron şi-a prezentat, într-un discurs susţinut în septembrie la Universitatea Sorbona, viziunea despre o reformă a zonei euro, ce include în special crearea postului de ministru al finanţelor şi a unui buget pentru zona euro, propuneri ce sunt însă departe de a întruni unanimitatea.

Dna Merkel, în schimb, care îşi continuă dificilul demers de formare a unei noi coaliţii guvernamentale de Berlin după alegerile legislative din care a ieşit fragilizată, nu şi-a detaliat deocamdată viziunea. Tabăra sa conservatoare este totuşi mai puţin favorabilă ideilor lui Macron decât social-democraţii germani, cu care Angela Merkel încearcă acum să recompună o 'mare coaliţie'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.