Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, șocată de alianța dintre conservatori și AfD din Thuringia - O zi neagră pentru democrație

angela merkel

Aflată într-o vizită în Africa de Sud, cancelarul german Angela Merkel a declarat că miercuri, când premierul landului Thuringia a fost desemnat cu sprijinul Alianţei pentru Germania (AfD), de extremă dreaptă, a fost o zi neagră pentru democraţie, iar rezultatul trebuie anulat, aprecind că evenimentul este "de neiertat", transmite Reuters potrivit Agerpres.

Obţinând conducerea guvernului din Thuringia cu ajutorul AfD, Thomas Kemmerich - reprezentant al Partidului Liber Democrat (FDP, liberal) - a încălcat acordul tacit de necolaborare cu extrema dreaptă, respectat de principalele partide din Germania după al doilea război mondial, remarcă Reuters.

Agenţia dpa a consemnat şi reacţii ale unor personalităţi ale comunităţii evreieşti.

Reinhard Schramm, liderul comunităţii din landul Thuringia, a apreciat că alianţa cu AfD reprezintă "confirmarea celor mai mari temeri ale noastre".

Alianţa cu o formaţiune al cărei lider regional a fost acuzat pentru retorica nazistă a fost criticată şi de Christoph Heubner, vicepreşedinte executiv al Comitetului Internaţional Auschwitz, cu sediul la Berlin. "La o zi după catastrofa din Thuringia, ne reamintim prea bine ce aristocraţi nazişti ai tinerei republici federale şi-au găsit un cămin politic în FDP", a declarat el.

Kemmerich i-a luat locul unui reprezentant al stângii, menţionează dpa. Un purtător de cuvânt al FDP a declarat că noul premier a încercat după vot să ia legătura cu Schramm, însă nu a reuşit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.