Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel speră să-i convingă pe sceptici de necesitatea combaterii schimbărilor climatice

thelocal.fr
merkel si macron

Cancelarul german Angela Merkel a atras atenţia, marţi, că punerea în aplicare a Acordului de la Paris cu privire la schimbările climatice mai necesită multe eforturi şi că cei care pun la îndoială necesitatea acestuia trebuie convinşi de importanţa sa, într-o referire indirectă la SUA, transmit agenţiile de presă DPA şi EFE.

Şefa guvernului german, care a luat cuvântul la o conferinţă despre climă organizată la Berlin, s-a angajat ca în cadrul preşedinţiei anuale germane a G20 să încerce să-i convingă pe sceptici de necesitatea Acordului de la Paris, subliniind că "schimbările climatice ne afectează pe toţi" şi că "suntem o comunitate cu un destin comun". Angela Merkel nu a menţionat explicit SUA în discursul său, dar reprezentantul statului Fiji, care va prezida următorul summit consacrat climei, şi al Africii de Sud au dat asigurări că "elefantul din încăpere" este Washingtonul.

Preşedintele american Donald Trump a semnalat în repetate rânduri că intenţionează să retragă SUA din Acordul de la Paris din decembrie 2015, ce prevede măsuri pentru limitarea încălzirii globale şi ratificat de Washington în timpul administraţiei Obama. Trump a declarat chiar la un moment dat că schimbările climatice sunt o invenţie a Chinei pentru a slăbi economia americană, conform Agerpres.

Conferinţa organizată luni şi marţi la Berlin sub numele 'Dialogul pentru climă de la Sankt Petersburg', a reunit reprezentanţi din 30 de ţări pentru a pregăti conferinţa ONU consacrată climei ce se va desfăşura în noiembrie la Bonn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.