Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel spune că acordul privind Brexit-ul trebuie să fie corect şi echilibrat

brexit, bani

Acordul privind Brexit-ul trebuie să cuprindă un 'echilibru corect' care să garanteze faptul că Marea Britanie se îndepărtează în mod clar de piaţa unică a Uniunii Europene şi că menţine în acelaşi timp legături economice strânse cu blocul comunitar, a subliniat vineri cancelarul german Angela Merkel, potrivit Reuters. Londra speră să negocieze un acord privind Brexit-ul în virtutea căruia Marea Britanie să aibă un grad de acces ridicat la piaţa unică europeană. De partea sa, Uniunea Europeană susţine că britanicii vor pierde accesul la piaţa unică dacă îşi pun în practică intenţia de a pune capăt liberei circulaţii a lucrătorilor din blocul comunitar şi de a nu mai da curs deciziilor Curţii de Justiţie a UE, conform Agerpres.

''În final va trebui să existe pe de o parte o balanţă corectă a separării, de exemplu de piaţa unică, şi pe de altă parte un parteneriat care să nu fie prea strâns. Acest lucru poate fi realizat şi Cei 27 vor garanta că relaţia este cât mai strânsă posibil, dar că există o diferenţă faţă de statutul de membru (al UE)'', a afirmat Markel, într-o conferinţă de presă comună cu premierul britanic Theresa May.

Şefa executivului german a adăugat că nu este nemulţumită de negocierile cu Londra şi şi-a exprimat dorinţa ca UE să nu se abată de la calendarul procesului de ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar.

La rândul său, Theresa May a afirmat că doreşte un acord privind Brexit-ul care să fie bun pentru companiile din Marea Britanie şi din restul Uniunii Europene.

''Doresc să dau asigurări că firmele britanice vor avea libertate maximă de a face comerţ şi a opera pe piaţa germană şi că acelaşi lucru va fi valabil pentru companiile germane în Marea Britanie'', a explicat şefa guvernului britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.