Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel susține posibilitatea ca Frans Timmersman să preia funcția de președinte al Comisiei Europene

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a susținut, pe marginea summitului G20 de la Osaka, Japonia, posibilitatea ca socialistul olandez Frans Timmersman să obțină funcția de președinte al Comisiei Europene, relatează site-ul agenției Bloomberg, potrivit Mediafax.

Desemnarea succesorului lui Jean-Claude Juncker în funcția de președinte al Comisiei Europene reprezintă un element cheie în discuția privind alegerea șefilor pentru principalele structuri de conducere din Blocul Comunitar.

Citește și: Alertă pe plan mondial: ONU dezvăluie catastrofa care pândește planeta și spune că experții sunt depășiți de situație

Liderii UE s-au reunit duminică la Bruxelles pentru a discuta desemnarea șefilor pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană și un nou Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe.

Un diplomat european de rang înalt a declarat anterior pentru Reuters că Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE), este favorit pentru preluarea funcției de președinte al Comisiei Europene, deținută momentan de Jean-Claude Juncker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.