Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, vizită CONTROVERSATĂ în Mexic: Cum va reacţiona Donald Trump

www.mediafax.ro
Donald Trump Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns vineri în Mexic, într-o vizită oficială de două zile în care relaţiile economice bilaterale reprezintă tema centrală de dialog anunţată de Berlin, transmite DPA. Ea a afirmat, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto, că sprijină încheierea rapidă a discuţiilor privind acordul de liber schimb între Mexic şi Uniunea Europeană.

Vezi şi: SCHIMB DE REPLICI Donald Trump: Ce ar fi să plătiți? Klaus Iohannis: Sunt de acord!

Printre primele declaraţii făcute de cancelar la Ciudad de Mexico fost şi cele despre o problemă europeană: negocierile pentru retragerea Regatului Unit din UE, relatează Reuters. Merkel a declarat că este gata să discute termenii Brexit şi că se aşteaptă ca Londra să îşi respecte planul de tratative, chiar şi după alegerile cu rezultat nefavorabil pentru premierul britanic Theresa May. Angela Merkel a adăugat că doreşte ca Regatul Unit să rămână un partener valoros şi după ieşirea din Uniunea Europeană, conform Agerpres.

Citeşte şi: Anunț ISTORIC al lui Donald Trump de față cu Klaus Iohannis: Asta e ȘTIREA ZILEI în lume / VIDEO

Ea s-a arătat interesată şi de situaţia Qatarului, izolat de ţările arabe vecine. Conflictul diplomatic din Golf nu va putea fi rezolvat decât dacă sunt implicaţi toţi actorii regionali, a afirmat cancelarul, menţionând printre aceştia Iranul şi Turcia. Vineri, preşedintele american Donald Trump a insistat că finanţarea terorismului de către Qatar trebuie să înceteze, iar omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, a reafirmat suţinerea ţării sale pentru Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.