Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel vrea să îl convingă pe Donald Trump: Ce urmează pentru NATO

Donald Trump nebun

Cancelarul german Angela Merkel a insistat luni asupra necesităţii de a găsi 'puncte de convergenţă' cu preşedintele SUA, Donald Trump, mai ales în ceea ce priveşte rolul NATO.

Ea a recunoscut în acelaşi timp că Germania trebuie să-şi sporească bugetul Apărării, aşa cum solicită noua administraţie de la Washington tuturor statelor membre ale Alianţei care încă nu alocă acestui sector un buget de cel puţin 2% din PIB, transmite agenţia EFE.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

'Am spus ceea ce aveam de spus despre politica noii administraţii a SUA privind migraţia', a afirmat Angela Merkel la o conferinţă de presă, făcând referire la criticile pe care ea le-a exprimat în prima convorbire la telefon cu Trump cu privire la limitarea primirii refugiaţilor şi la restricţiile de călătorie impuse de noul lider american cetăţenilor din mai multe ţări musulmane, scrie agerpres.ro.

Dar acum a sosit momentul să 'căutăm afinităţi', a adăugat şefa guvernului german, menţinând în acest context că atât ea, cât şi preşedintele american au convenit în acea discuţie cu privire la rolul relevant al NATO.

Citește și: Una dintre cele mai mari vedete ale muzicii a dezvăluit că nu și-a spălat părul de…14 ani / VIDEO

'Ştim că Germania trebuie să facă mai mult în materie de Apărare', a spus Angela Merkel şi a amintit că încă de pe vremea preşedintelui Barack Obama ea s-a arătat dispusă să dea curs acestei solicitări a Washingtonului şi care acum are o 'nouă semnificaţie' odată cu venirea lui Trump la Casa Albă.

Este în 'interesul Germaniei' să-şi consolideze cooperarea 'cu un mare partener', a continuat şefa executivului de la Berlin, ea precizând că se referă la cooperarea cu SUA atât în sectorul apărării, cât şi la cooperarea între serviciile secrete ale celor două ţări.

Citește și: TERIFIANT Fostul lider al unui grup de cimpanzei a fost torturat şi mâncat când a vrut să preia conducerea / VIDEO

Angela Merkel a făcut aceste declaraţii la o conferinţă de presă comună cu liderul guvernului regional din Bavaria, Horst Seehofer. Acesta din urmă, spre deosebire de şefa guvernului de la Berlin, s-a arătat până în prezent mai favorabil faţă de unele idei exprimate de Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.