Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angelei Merkel i-a ajuns: Trebuie să scădem drastic numărului celor care ajung la noi

refugiati imigranti

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică, într-un interviu televizat, că doreşte să 'reducă drastic' numărul refugiaţilor primiţi în Germania, mesaj ce ar putea semnala un compromis major făcut partenerilor ei din coaliţie care o critică pentru politica uşilor deschise faţă de migranţi, transmite agenţia Reuters. 

Până în prezent, şefa executivului de la Berlin a rezistat presiunilor venite din interiorul coaliţiei guvernamentale pentru plafonarea numărul migranţilor, care a trecut oficial săptămâna aceasta pragul de un milion pentru anul în curs, noi presiuni fiind aşteptate la congresul formaţiunii sale, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ce se va desfăşura luni şi marţi la Karlsruhe. 

'În acelaşi timp avem în vedere preocupările oamenilor, care se tem de viitor, şi în consecinţă dorim să reducem, să scădem drastic numărul celor care vin la noi', a indicat Angela Merkel în interviul acordat postului de televiziune ARD, făcând astfel aluzie şi la resentimentele apărute în rândul populaţiei germane din cauza numărului prea mare de migranţi veniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. Ea a menţionat totuşi că termenul 'limită' nu se regăseşte în rezoluţia ce va fi dezbătută la Congresul CDU, dar a subliniat că în interiorul formaţiunii există un sprijin larg pentru reducerea numărului migranţilor. 

La acest congres va fi discutată şi o strategie prin care Germania să evite primirea în continuare a unui număr semnificativ de refugiaţi. Printre elementele acestei strategii se regăsesc colaborarea cu Turcia împotriva traficanţilor, îmbunătăţirea condiţiilor din taberele de refugiaţi din ţările vecine Siriei (Turcia, Liban şi Iordania), consolidarea controlului frontierelor externe ale UE, dar şi adoptarea la nivel european a unor cote permanente pentru redistribuirea automată a tuturor migranţilor ce vor veni de acum înainte în Europa, nu doar a celor 160.000 a căror repartizare a fost decisă în luna septembrie. 

Foarte probabil, Angela Merkel va prezenta această solicitare privind cotele permanente la Consiliul European de pe 17-18 decembrie, deşi ea a mai formulat această idee şi la precedentul summit european, dar a întâmpinat rezistenţă din partea mai multor state. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.