Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anghel Iordănescu despre jocul naționalei: Contestatarilor trebuie să le răspundă Edi Iordănescu şi echipa naţională, nu eu

Facebook
Anghel Iordanescu

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a afirmat, marţi, la stadionul Steaua, că fiul său, Edward Iordănescu, antrenorul actual al primei reprezentative ar trebui să le răspundă celor care îl contestă în urma rezultatelor obţinute în primele partide, conform Agerpres.

Anghel Iordănescu, aflat marţi seara pe banca tehnică a unei selecţionate formate din foste glorii ale echipei naţionale în partida cu o echipă a Stelei, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea clubului militar, a spus că gândul său a fost la echipa naţională în Bosnia-Herţegovina.

"Să fiu sincer, şi acum, am stat în mijlocul băieţilor, dar gândul meu este în Bosnia, lângă echipa naţională şi lângă selecţionerul echipei naţionale. Eu am şi insistat să meargă la echipa naţională, pentru că din punctul meu de vedere este cea mai mare onoare şi cea mai mare mândrie să antrenezi echipa naţională. Eu sper ca lucrurile să se îndrepte, ca echipa naţională se obţină rezultate bune şi să ne mândrim din nou cu fotbalul nostru, cu jucătorii noştri, cu antrenorii noştri şi cu toţi cei care sunt implicaţi în fotbal. Fiecare avem dreptul să ne spunem punctul de vedere, fiecare avem o opinie. În momentul de faţă suntem foarte, foarte mulţi selecţioneri. Fotbalul românesc nu a dus niciodată lipsă de selecţioneri, de antrenori valoroşi, de contestatari. Eu cred că cel care trebuie să le răspundă nu sunt eu, trebuie să răspundă Edi Iordănescu şi echipa naţională. Pentru mine a fost cu totul special să fiu în această seară lângă legendele fotbalului românesc, din păcate ne uităm şi sperăm că odată şi odată şi dintre aceşti tineri pe care îi avem astăzi să vorbim ca de nişte legende adevărate. Dar ei trebuie să dovedească şi se obţină performanţe", a spus Iordănescu.

Referitor la retrogradarea echipei Dinamo, Iordănescu a spus că este greu să numească meciurile cu Steaua derby-uri în viitorul sezon al Ligii a II-a.

"Nu ştiu dacă se poate numi derby în viitorul campionat un meci între Dinamo şi Steaua. Dinamo şi Steaua au fost întotdeauna echipele cele mai reprezentative, alături de Craiova, CFR Cluj, alături de echipele de tradiţie din fotbalul nostru. De data aceasta să vorbeşti despre un derby în Divizia B mi se pare puţin exagerat, dar ca să respectăm istoria şi tradiţia mergem şi la acest derby", a mai spus Iordănescu.

CSA Steaua a sărbătorit 75 de ani de la înfiinţare pe stadionul din Bulevardul Ghencea, în cadrul unei ceremonii la care au participat foşti şi actuali campioni olimpici, mondiali şi europeni ai clubului bucureştean, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, ministrul Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, foşti conducători ai grupării sportive.

 



În cadrul evenimentului care a avut loc pe stadionul Steaua, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, şi Eduard Bachide, secretar de stat în cadrul MApN, le-au oferit emblema de onoare şi alte distincţii militare unor ofiţeri din cadrul armatei române.

Totodată au fost premiaţi câştigătorii Cupei Steaua 75 şi a campionilor olimpici ai CSA Steaua.

Evenimentul a fost urmat de un meci de fotbal demonstrativ între o echipă a fostelor glorii ale Stelei şi o echipă naţională a României.

 



La Steaua au evoluat foştii jucători Zoltan Ritli, Dumitru Stângaciu - George Ogăraru, Adrian Bumbescu, Dorin Goian, Iulian Miu, Valeriu Răchită, Dorin Rotariu, Gabriel Boştină, Mirel Rădoi, Costel Gâlcă, Mihail Majearu, Daniel Opriţa, Cristian Ciocoiu.

Pentru echipa legendelor echipei naţionale a României au jucat Florin Prunea - Cristian Dulca, Adrian Iencsi, Emil Săndoi, Ioan Ovidiu Sabău, Florentin Petre, Nicolae Dică, Ionel Dănciulescu, Viorel Moldovan, Cătălin Munteanu, Gabi Popescu, Andrei Cristea, Daniel Pancu, Florin Cernat, Ciprian Marica.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-2, prin golurile marcate de Andrei Cristea şi Cristian Ciocoiu, fiecare câte două.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.