Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anglia dă semne că restricțiile impuse funcționează: Numărul cazurilor de noi infectări se stabilizează la 50.000

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Anglia s-a stabilizat la aproximativ 50.000 pe zi, a comunicat vineri Oficiul Naţional de Statistică (ONS). Creşterea a ajuns la un platou înainte de impunerea începând de joi a unei noi interdicţii de circulaţie la scară naţională, precizează Reuters.

ONS a consemnat aproximativ 45.700 de cazuri noi în fiecare zi în ultima săptămână din octombrie, în scădere de la 51.900 zilnic în săptămâna precedentă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

'Incidenţa pare să se fi stabilizat' apreciază Oficiul în raportul săptămânal. 'Rata de infectare a crescut în ultimele săptămâni, dar rata de creştere este mai puţin accentuată faţă de săptămânile anterioare'.

În ultima săptămână, în Anglia existau 618.700 de cazuri active, faţă de 568.100 în intervalul similar anterior. Cel mai recent bilanţ este echivalent cu o infectare la 90 de locuitori, în creştere de la 1 din 100 cu o săptămână înainte. ONS încearcă să estimeze numărul de cazuri din comunitate, în afara celor depistate prin teste, pentru a estima incidenţa indiferent de capacitatea de testare.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Monitorizarea epidemiei a arătat că proporţia infecţiilor a crescut în toate regiunile Angliei, cu excepţia nord-estului, unde în unele zone s-au impus local măsuri de izolare dintre cele mai stricte, înainte de intrarea în vigoare a interdicţiei la nivel naţional.

În total, în Marea Britanie (Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord), Reuters a consemnat până vineri peste 1,1 milioane de cazuri şi peste 48.000 de decese.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.