Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anglia interzice câinii din rasa XL Bully

wikipedia
caine bully

Deţinerea unui câine neînregistrat din rasa XL Bully va deveni o infracţiune în Anglia şi Ţara Galilor începând de joi, conform planurilor guvernamentale de a elimina treptat această rasă de câini care a fost acuzată de atacuri fatale asupra oamenilor şi a altor animale, relatează Reuters.

Interdicţia, ordonată anul trecut de prim-ministrul Rishi Sunak, după o serie de violenţe semnificative şi un protest public, vizează o rasă îndrăgită de proprietarii săi, dar a cărei mărime şi putere o fac un simbol de statut pentru unii şi un obiect de teamă pentru alţii, agerpres reports.

Sonia Faleiro, o scriitoare în vârstă de 46 de ani, a descris un atac într-un parc din Londra de către trei câini identificaţi de poliţie ca fiind din rasa XL Bullies, care i-au ucis animalul de companie, i-a traumatizat pe ea, fiica ei şi soţul ei, care a intervenit şi a avut nevoie de tratament din cauza rănilor provocate de cei trei câini.

Rasa XL Bully a fost introdusă în Marea Britanie în 2010. Este o încrucişare a mai multor rase, între care American Pit Bull Terrier. Dimensiunea şi puterea câinilor i-au transformat într-o ţintă pentru cei care participă la luptele ilegale de câini.

Peste 30.000 de câini din rasa XL Bullies au fost înregistraţi pentru un certificat de scutire care le permite proprietarilor lor să ţină câinii în condiţii stricte, inclusiv purtarea botniţei în public şi sterilizarea pentru a preveni reproducerea.

Proprietarii prinşi fără scutire riscă amenzi nelimitate şi până la şase luni de închisoare.

Numărul de atacuri fatale nu este înregistrat pe rasă de câine la Biroul pentru Statistici Naţionale din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.