Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angola: Un diamant alb de 131 de carate a fost adus la suprafaţă din mina Lulo

pixabay
diamante

Un diamant alb de tip IIa de 131 de carate a fost adus la suprafaţă din mina Lulo, o concesiune de 3.000 de kilometri pătraţi situată în Lunda Norte din Angola, a anunţat miercuri compania de exploatare a diamantelor Endiama, deţinută de stat, informează agenţia Xinhua.

Diamantul a fost descoperit de compania australiană Lucapa Diamond şi de partenerii săi în blocul 19 din Lulo, la 11 zile după ce un diamant de 160 de carate a fost extras din aceeaşi mină.

Este cel de-al patrulea diamant de peste 100 de carate descoperit în mină în acest an şi al 29-lea în general, potrivit companiei, potrivit Agerpres.

Situată la aproximativ 630 de kilometri est de capitala Luanda, Lulo este a patra cea mai mare mină de diamante din lume. Aceasta este un joint-venture - compania Lucapa Diamond deţine 40%, Endiama 32%, iar compania privată angoleză Rosas & Petalas 28%.

Operaţiunile de exploatare din ultimul deceniu au dovedit că Lulo este unul dintre cele mai prolifice câmpuri de diamante aluviale din lume.

În 2016, un diamant de 404,2 carate extras din Lulo - cel mai mare găsit până în prezent în Angola - a fost vândut cu 16 milioane de dolari americani, respectiv 39.580 de dolari pe carat, un preţ record pentru un diamant alb. Profitul s-a ridicat la 34 de milioane de dolari după ce diamantul a fost tăiat şi transformat în bijuterii, potrivit Endiama.

Ministrul angolez al Resurselor Minerale, Petrolului şi Gazelor, Diamantino Azevedo, a declarat că Angola şi-a demonstrat încă o dată potenţialul "enorm" în domeniul exploatării diamantelor.

"Sunt absolut convins că odată cu asemenea descoperiri ne vom situa, în viitorul apropiat, printre cei mai mari producători de diamante din lume", a spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.