Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI: Consilier local, INCOMPATIBIL și suspect de fals în declarații

ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, în cazul lui Gabriel Avram, consilier local în comuna argeşeană Rucăr. 

"Avram Gabriel s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada deţinerii mandatului 2012 - 2016 de consilier local, întrucât societatea comercială Nic-Com-Geo S.R.L. (la care acesta, împreună cu soţia sa, deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator) a încheiat cu Primăria Rucăr contracte comerciale de furnizare produse, prin care societatea amintită a furnizat Primăriei Rucăr materiale de construcţii şi materiale de întreţinere în cuantum de 135.328,65 lei", se arată într-un comunicat al ANI.

METEO. Cod PORTOCALIU de furtuni şi grindină


Avram a încălcat, astfel, prevederile legale potrivit cărora aleşii locali care deţin funcţii de conducere şi sunt acţionari sau asociaţi la societăţi comerciale nu pot încheia contracte cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte sau cu instituţii, regii ori societăţi deţinute de acestea. 

"De asemenea, întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de consilier local pentru mandatul 2012 - 2016 nici deţinerea calităţii de asociat şi funcţiei de administrator la S.C. Nic-Com-Geo S.R.L., nici contractele comerciale de furnizare produse încheiate de către această societate comercială cu Primăria Rucăr, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung-Muscel, judeţul Argeş, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Avram Gabriel a infracţiunii de fals în declaraţii", se mai precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, consilierul local a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.