Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI dă un nou tun - Aleși locali, în stare de incompatibilitate

romaniatv.net
ani sigla

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 4 aleși locali, după cum urmează:

1. NUȚU COSTACHE, Viceprimar al Orașului Târgu Ocna, Județul Bacău - INCOMPATIBILITATE

În perioada 30 august 2016 – 16 mai 2019 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al unei societăți comerciale, respectiv calitatea de comerciant persoană fizică autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

2. DOLHĂSCU IULIANA, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Unțeni, Județul Botoșani - INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 25 iunie 2016 deține simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local Unțeni, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Infrastructura feroviară este praf - Ludovic Orban prezintă dezastrul: 'Mai mult de 60% din reparaţiile la calea ferată au termenul depăşit'

3. MAXIM GHEORGHE, - Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cristești, Județul Botoșani - INCOMPATIBILITATE

În perioada deţinerii funcției de consilier local (mandatul 2016 – 2020), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic și funcţia de administrator, precum și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, a furnizat produse Primăriei comunei Cristești în valoare totală de 22.836 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

4. SABO MARIUS CĂLIN, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Gherla, Județul Cluj - INCOMPATIBILITATE

În perioada 10 iunie 2017 – 27 aprilie 2018 a exercitat funcția de consilier local simultan cu funcțiile de administrator provizoriu, director general provizoriu, respectiv director general al unei societăți comerciale înființate de Consiliul Județean Cluj și aflată sub autoritatea acestuia (societate în cadrul căreia Consiliul Județean este acționar majoritar).

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, în vigoare începând cu data de 10 iunie 2017.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SABO MARIUS CĂLIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.