Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI declara INCOMPATIBILI 1 senator si 2 deputati

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența stãrii de incompatibilitate în cazul lui MIHÃILESCU PETRU ȘERBAN, senator în Parlamentul României, precum și în cazul lui ANTAL ISTVAN și POPA RADU MIHAI,  deputați în Parlamentul României, ca urmare a deținerii simultane de funcții, contrar prevederilor legale.

1.        MIHÃILESCU PETRU ȘERBAN a deținut, în perioada 19 decembrie 2012 - 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât și funcția de administrator al unei societãți comerciale.

 

2.        ANTAL ISTVAN a deținut, în perioada 19 decembrie 2008 - 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator al unei societãți comerciale.

 

3.        POPA RADU MIHAI a deținut, în perioada 20 decembrie 2012 - 09 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la douã societãți comerciale.

MIHÃILESCU PETRU ȘERBAN, ANTAL ISTVAN și POPA RADU MIHAI au încãlcat, astfel, dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãrora „calitatea de senator […] deputat este incompatibilã cu:  […] funcția de administrator […] la  […] societãțile comerciale”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat ºi de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaþiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã ºi se sancþioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãþii, funcþiei sau activitãþii respective […]”.

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenþia Naþionalã de Integritate îºi exercitã atribuþiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidenþialitãții, imparþialitãții, independenþei operaþionale, celeritãții, bunei administrãri, precum ºi al dreptului la apãrare.

AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.