Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI: Directorul Transgaz Mediaș, găsit incompatibil

pressalert.ro
ani

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul lui Ioan Rusu, în prezent director în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale "Transgaz" SA Mediaş. 

Potrivit unui comunicat al ANI transmis vineri AGERPRES, inspectorii de integritate au reţinut încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către Ioan Rusu întrucât, în perioada exercitării funcţiei de director general al societăţii, a semnat mai multe acte având interese personale de natură patrimonială care i-au influenţat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi reveneau. 

"Astfel, în perioada exercitării funcţiei de director general, Ioan Rusu a semnat Hotărârile Consiliului de Administraţie al 'Transgaz' SA Mediaş din 19 iulie 2012 şi 2 aprilie 2013, privind aprobarea sponsorizării activităţii Clubului Sportiv 'Gaz Metan' Mediaş. În cadrul clubului sportiv persoana evaluată deţine funcţia de membru în Consiliul Director, iar ginerele său deţine funcţia de antrenor secund de baschet. De asemenea, Ioan Rusu a semnat la aceleaşi date şi contractele de sponsorizare, în valoare totală de 4.200.000 lei, încheiate de 'Transgaz' SA Mediaş în calitate de sponsor cu clubul sportiv", se arată în comunicat. 

ANI precizează că, prin semnarea actelor în baza cărora a fost sponsorizat clubul, ginerele acestuia a încasat de la asociaţia sportivă, în perioada 2011-2015, venituri în suma totală de aproximativ 103.000 de lei. 

"În perioada exercitării funcţiei de director general al 'Transgaz', Ioan Rusu a participat la luarea unor decizii în cadrul procedurii de atribuire a unui contract de achiziţie publică în beneficiul societăţii SC BAT Mediaş SA (în condiţiile în care Ioan Rusu şi acţionarul majoritar al acestei societăţi comerciale s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani). În baza contractului încheiat, SC BAT Mediaş SA a încasat de la SN Transport Gaze Naturale 'Transgaz' SA Mediaş suma de 994.690,86 de lei fără TVA", menţionează sursa citată. 

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Ioan Rusu a infracţiunii de conflict de interese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.