Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI: Fost director executiv în cadrul D.S.V.S.A Sibiu, în confict de interese

carlosguerrero.es
conflict de interese

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încãlcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penalã de cãtre ȚICHINDELEAN ȘERBAN CONSTANTIN, fost director executiv în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu (D.S.V.S.A).

Guvernul înfiinţează o nouă structură. Mesajul lui Dacian Cioloș

Atât înainte, cât și dupã numirea lui ȚICHINDELEAN ȘERBAN CONSTANTIN în funcția de director executiv (deținutã în perioada 25 mai 2009 – 30 septembrie 2014), D.S.V.S.A. Sibiu a încheiat patru contracte de servicii cu societatea comercialã S.C. Cherry S.R.L. (în cadrul cãreia persoana evaluatã a deținut calitatea de asociat și administrator, și ai cãror acționari sunt fiul și soția sa). În baza acestui contract, S.C. Cherry S.R.L. a obținut venituri în cuantum de 1.073.493,34 Lei (aproximativ 255.594 Euro).

Cât a cheltuit Polonia pentru pregătirea summitului NATO. Suma, deloc de neglijat

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sibiu în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre ȚICHINDELEAN ȘERBAN CONSTANTIN a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.