Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI începe în forță săptămâna - Lot de aleși locali, în incompatibilitate și conflict de interese

romaniatv.net
ani sigla

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a cinci aleși locali, după cum urmează:

1. PAVEL TEODOR, Primar al orașului Recaș, Județul Timiș - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea mandatului de primar (2016 - 2020) a semnat un contract de închiriere teren, precum și documente ce au stat la baza încheierii acestui contract, în baza căruia SC Belis Construct SRL, societate al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat fară licitație publică de la Primăria Orașului Recaș un teren în suprafață de 150 mp.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 76 alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

2. JIVAN TIBERIU IONEL, Primar al comunei Bucovăț, Județul Timiș - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar (2012 – 2016) a emis 3 acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său, în cuantum de 8.121 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

3. CARCEA CONSTANTIN, Viceprimar al orașului Recaș, Județul Timiș - INCOMPATIBILITATE

În perioada 14 aprilie – 09 iunie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Recaș, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003.

4. ROMAN IOAN, actual Viceprimar și fost Consilier Local al comunei Satulung, Județul Maramureș INCOMPATIBILITATE

În perioada 05 septembrie 2016 – 14 februarie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Satulung, Județul Maramureș, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003.

5. GIOARSĂ CONSTANTIN RICHARD, Consilier Local în cadrul Consiliului Local Buftea, Județul Ilfov - INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatelor de consilier local (2012 – 2016 și 2016 – 2020) SC Coral Invest SRL, societate comercială la care persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociat și funcția de administrator, a încheiat 61 de contracte de achiziție directă în valoare totală de 78.181,70 lei cu Primăria orașului Buftea.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ROMAN IOAN și CARCEA CONSTANTIN nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.