Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI: Incompatibilitate – 2 funcționari publici

integritate, ani

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi funcționari publici, după cum urmează:

1. GHINEA IONEL, Funcționar public în cadrul Primăriei comunei Vrîncioaia, Județul Vrancea

INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 01 octombrie 2011 deține și exercită simultan funcția publică de contabil în cadrul Primăriei și pe cea de contabil șef în cadrul Școlii Gimnaziale ”Nicolae Jechianu” Vrîncioaia, încasând venituri de natură salarială în valoare de 297.738 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

2. DRĂGAN DORINA, Funcționar public în cadrul Primăriei comunei Boldu, Județul Buzău

INCOMPATIBILITATE

În perioada 01 octombrie 2011 – 11 ianuarie 2019 a deținut și exercitat simultan funcția publică de consilier în cadrul Primăriei și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Școlii Gimnaziale Boldu, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Citește și: Suceava: Numărul cazurilor de rujeolă se dublează de la o lună la alta

Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:

· art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”;

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.