Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI intră în forță: Lot de aleși locali, incompatibili

romaniatv.net
ani sigla

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a patru foști și actuali aleși locali, după cum urmează:

1. SIKO IMRE, primar al comunei Belin, județul Covasna - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

A încheiat contracte de asistență juridică, atât în calitate de reprezentant al primăriei, cât și în calitate de persoană fizică, cu cabinet de avocat ”Stanciu Ion”, în valoare de 47.000 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, precum și ale art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

2. ȘTEFAN ILIE, viceprimar al comunei Ciorogîrla, judeţul Ilfov - INCOMPATIBILITATE

În perioada 21 iunie 2012 – 09 septembrie 2015, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Nicolae Pamfil, iar în perioada 01 august 2015 – 01 mai 2016, simultan cu exercitarea funcției de viceprimar, a fost angajat în cadrul SC Nafets Ailui SRL, cu contract individual de muncă, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) și d) din Legea nr. 161/2003.

3. VÎRLAN EDUARD, actual consilier local, fost viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

A votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind constituirea comisiilor de evaluare în vederea efectuării propunerilor pentru funcția de membru în consiliile de administrație la societățile comerciale la care municipiul Râmnicu Vâlcea este acționar unic, majoritar sau la care deține controlul, fiind desemnat membru în comisiile de evaluare/selecție a membrilor Consiliilor de Administrație ale S.C. Eta S.A. și S.C. Piețe Prest S.A.

În baza acestei hotărâri, persoana evaluată a încheiat, în calitate de executant, cu cele două societăți comerciale, în calitate de beneficiari, un contract civil (colaborare) și un contract de prestări servicii – convenție civilă, pentru activitatea prestată în baza celor două contracte primind o remunerație brută în sumă de 2.694 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală și ale art. 75 și art. 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

4. CROITORU GHIORGHI, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Panciu, județul Vrancea  - INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatelor de consilier local 2008 – 2012 și 2012 - 2016, societatea comercială în cadrul căreia soția sa, Croitoru Viorica, deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator (S.C. Geovi Construct S.R.L.) a încheiat contracte de lucrări cu Primăria Orașului Panciu, județul Vrancea, în valoare totală de 4.059.585,27 lei, încălcând astfel dispozițiile art. 90 din Legea nr. 161/2003.

 

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.