Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI lovește un cap al Transporturilor

integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul Lizetei Volcinschi, director în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Potrivit unui comunicat remis marţi de ANI, în perioada exercitării funcţiei publice de conducere, Volcinschi a semnat/ aprobat autorizaţii de funcţionare a unor puncte de lucru aparţinând S.C. 'Casadi' S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia a deţinut calitatea de examinator şi de la care a obţinut venituri în cuantum net de 32.752,00 lei), fiind, totodată, implicată şi în procesul de autorizare a acestora, prin semnarea diverselor solicitări necesare definitivării dosarului de autorizare.

'Astfel, Volcinschi Lizeta a încălcat dispoziţiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora 'Funcţionarul public este în conflict de interese dacă: (...) interesele sale patrimoniale, ale soţului său rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice (...)'', precizează ANI.

Potrivit sursei citate, Lizeta Volcinschi a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.