Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI, mai puternică. Ce vrea sa faca PNL

integritate, ani

PNL vrea sa elaboreze un Cod al incompatibilitatilor. Acesta urmareste sa aduca mai multa coerenta legislatiei care reglementeaza regimul incompatibilitatilor si al conflictului de interese. Acestia nu vor sa reduca din atributiile ANI, ci chiar sa extinda atributiile acesteia.

ANI ar putea face controale ex-ante ale alesilor pentru a nu intra in deplinatatea functiei in stare de incompatibilitate.

"Incercam chiar o extindere a acestor atributii prin  controlul ex-ante pe care ANI sa il poata face inainte de a se vedea ca alesul este in stare de incompatibilitate sau coflict de interese. Adica atunci cand si-au castigat mandatul Agentia sa poata spune - este sau nu intr-o situatie prevazuta de lege pentru a nu avea miile de cazuri de conflict de interese sau incompatibilitate care au generat pierderea mandatului alesilor locali in comunitatile pe care le castigasera", a explicat Alina Gorghiu, dupa Colegiul Director de la Brasov.

Vasile Blaga a explicat ca exista sute de acte normative care reglementeaza incompatibilitatile, acestea ar urma sa fie adunate toate intr-o singura lege complexa, dar clara pentru ca alesii sa nu mai "cada in pacat" din necunoastere.

"Trimiteri la incompatibilitati si la conflict de interese sunt azi in 89 de legi, in 42 de ordonante si 144 de hotarari de Guvern. Sunt si oameni care au cazut in pacat, in necunoastere. De multe ori te si minunezi cand citesti si cand vezi situatiile astea, ca sa nu mai spun ca sunt si decizii contradictorii totale - unii o patesc altii nu. De aceea este nevoie de o astfel de reglementare", a mai spus Vasile Blaga.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.