Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI: Primar din judeţul Iaşi, în conflict de interese

romaniatv.net
ani sigla

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că primarul oraşului Târgu Frumos din judeţul Iaşi, Ionel Vătămanu, s-a aflat în conflict de interese.

 

Potrivit unui comunicat al ANI, remis AGERPRES, Ionel Vătămanu a semnat, în calitate de primar, un contract având ca obiect concesionarea unui teren de 98 mp către SC Ţac Ţac SRL, societate comercială unde soţia edilului este administrator şi asociat.

ANI a constatat starea de incompatibilitate şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul altor patru aleşi locali.

Astfel, Dorel Drăghia, consilier local în comuna Călineşti, judeţul Argeş, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, începând cu data de 21 iunie 2012, calitatea de consilier local şi funcţia contractuală de asistent personal în cadrul Primăriei comunei Călineşti.

Grigore Cifor, consilier local în comuna Feldru, judeţul Bistriţa Năsăud, s-a aflat în conflict de interese, întrucât a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri cu privire la Asociaţia Crescătorilor de Ovine Gergeleu - Nepos, judeţul Bistriţa Năsăud, unde el este preşedinte. Această asociaţie a primit în concesiune pajiştile aparţinând domeniului public al comunei Feldru.

Ioan Sterp, consilier local în comuna Hidişelu de Sus, judeţul Bihor, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local prin care societatea comercială "Sterp Ioan Persoană Fizică Autorizată" a primit în închiriere un imobil situat în satul Hidişelul de Sus.

Dănilă Pop, consilier local în comuna Sălsig, judeţul Maramureş, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea iniţierii procedurii de închiriere a unor suprafeţe de păşuni şi pajişti aflate în domeniul public al comunei Sălsig, contract încheiat cu Asociaţia Producătorilor Agricoli "Valea Sălajului", unde consilierul deţine calitatea de membru fondator.

Citeşte şi: AEP: Un număr de 18.874.634 de cetăţeni cu drept de vot, înscrişi în Registrul electoral .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.