Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anihilarea unui trafic ilicit de migranţi între Niger şi Europa

Leadership Newspaper
accident Nigeria

Mai mulţi membri ai unei reţele de trafic ilicit de migranţi, care tranzitau din Niger spre Europa, au fost arestaţi în cadrul unei anchete desfăşurate în comun de poliţiile din Niger, Spania şi Franţa, a declarat vineri pentru France Presse o sursă din poliţia franceză.

În total, trei traficanţi au fost arestaţi în această săptămână la Zinder, în sudul Nigerului, în timp ce transportau aproximativ 15 migranţi. O altă persoană a fost de asemenea arestată în timp ce găzduia aproximativ 15 migranţi la domiciliul său din Maradi (Niger), a declarat Olivier Lefebvre la Ministerul de Interne francez.

Ancheta, condusă din august de trei poliţişti francezi, trei spanioli şi o duzină din Niger, a condus de asemenea la arestarea a doi contrabandişti la Agadez, în centrul Nigerului, informează Agerpres.

Traficul îşi avea originea în oraşul Kano din Nigeria vecină, de unde proveneau persoanele care urmau să ajungă în Europa. Traficanţii urmau să-i ducă în Grecia sau Italia - unde migranţii nu au ajuns niciodată - trecând prin Libia, precizează Olivier Lefebvre.

Din 2019, anchetele Direcţiei pentru Cooperare în Securitate Internaţională (DCIS) a Ministerului de Interne francez, care luptă împotriva traficului ilegal de migranţi şi terorismului, au contribuit la anihilarea a 150 de filiere şi reţinerea a 543 de traficanţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.