Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Animest lansează Sisterhood of Young Animation Auteurs, primul program de studiu din România dedicat creatoarelor din industria filmelor de animație

animation-festivals.com
logo animest festival de film

Animest lansează, la cea de a 16-a ediţie, Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA), primul şi cel mai amplu program de studiu din România dedicat creatoarelor din industria filmelor de animaţie, cofinanţat de Eurimages.

Animatoarele, ilustratoarele, regizoarele şi scenaristele din România şi Republica Moldova care doresc să demareze propriul lor proiect de scurtmetraj animat, în calitate de autor principal al acestuia, sunt invitate să se înscrie pentru participarea la program până pe 1 august, informează un comunicat transmis luni AGERPRES.

"Pentru a încuraja talentele feminine şi pentru a susţine dezvoltarea profesională a femeilor din industrie, începând din acest an, Animest şi-a propus să participe activ la stabilirea unui echilibru de gen în domeniul creativ, punând la dispoziţia artistelor din România noi resurse profesionale, printr-o serie de workshop-uri, conferinţe şi întâlniri cu personalităţi feminine din industria internaţională a filmului de animaţie. Criteriile de eligibilitate pentru înscrierea în program nu includ o limită de vârstă, iar participarea studentelor este mai mult decât încurajată. Cunoştinţele de bază despre producţie de film de animaţie şi intenţia de a dezvolta în viitor un proiect de scurtmetraj, în calitate de autor principal al acestuia, reprezintă principalele condiţii pentru participarea la SYAA. În urma analizării scrisorilor de motivaţie şi a portofoliilor înscrise, 10 creatoare vor fi invitate la workshop-ul hibrid organizat în perioada 7 - 12 septembrie, la Bucureşti şi online", precizează sursa citată.

Timp de şase zile, mentorii şi speakerii invitaţi din toată Europa pentru a le oferi participantelor secrete din culisele acestui domeniu îşi vor împărtăşi propriile experienţe şi vor pune la dispoziţia celor 10 artiste o serie de instrumentele necesare pentru a-şi îndeplini obiectivele profesionale. Programul va consta într-o serie de prelegeri, prezentări, ateliere practice, proiecţii şi evenimente de networking, în cadrul cărora participantele vor învăţa cum să-şi elaboreze portofoliile artistice, ce instrumente să folosească în dezvoltarea unei idei, care sunt pârghiile pentru dezvoltarea unei cariere artistice independente şi cum poate arăta procesul de înfiinţare a unui studio de animaţie. De asemenea, ele vor primi sfaturi privind bugetarea, finanţarea, promovarea şi distribuţia unui proiect cinematografic de gen, chiar de la artistele care au reuşit să atingă succesul în industrie.

Toate cele 10 participante vor fi invitate la evenimentele incluse în cadrul celei de a 16-a ediţii Animest (8 - 17 octombrie 2021), una dintre artiste urmând să fie selectată la concursul de proiecte Pitch, Please!, în cadrul căruia va avea şansa să-şi prezinte proiectul de scurtmetraj animat în faţa unui juriu profesionist.

Sisterhood of Young Animation Auteurs este un proiect iniţiat de Asociaţia Animest şi cofinanţat de Eurimages, ca parte a programului de promovare a egalităţii de gen al Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.