Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara a făcut cadou bucăți de beton presei străine și diplomaților

reuters.com
recep erdogan onu

Ca urare de Anul Nou, Turcia a trimis presei străine, diplomaţilor şi responsabililor turci o felicitare însoţită de un fragment din zidul parlamentului "bombardat de membri ai organizaţiei teroriste Fetullah Gulen" în timpul tentativei de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut, informează vineri AFP.

Bucata de piatră gri este la rândul său însoţită de o fotografie a parlamentului în ruine, cu următorul text: "Terorismul este o crimă împotriva umanităţii".

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

"Această bucată de marmură (...) vă este adresată ca un simbol al ataşamentului Turciei la democraţie", precizează felicitarea trimisă pentru AFP de către Ambasada Turciei la Paris, într-o cutie mică din velur. "Vă urez un an nou excelent, impregnat de sensul cel mai profund al democraţiei", conchide mesajul de urare semnat de Mehmet Akarca, directorul general al Biroului de Presă al premierului turc.

Circa 4.000 de felicitări au fost trimise unor diplomaţi şi jurnalişti în diferite capitale ale lumii, a precizat Biroul de Presă într-un comunicat. În Turcia, membri ai guvernului, rectori universitari, primari şi diferite organizaţii neguvernamentale au primit aceste felicitări, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

Parlamentul turc a fost devastat în iulie anul trecut de bombardamente aeriene, în timpul unei tentative de puci pe care autorităţile o atribuie lui Fetullah Gulen, un predicator autoexilat în SUA. Duşman inveterat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, al cărui aliat a fost un timp, acest intelectual de 75 de ani neagă orice implicare în lovitura de stat.

Starea de urgenţă care a fost instaurată de atunci în Turcia a dus la arestarea a peste 4.000 de oameni, suspectaţi de legături cu Gulen, militari, judecători, jurnalişti, funcţionari, profesori sau intelectuali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.