Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara acuză Parisul că a permis 'propagandă anti-Turcia' după atentatul împotriva kurzilor

atac armat paris

Ambasadorul Franţei în Turcia a fost convocat luni la Ministerul de Externe turc, în timp ce Ankara protestează împotriva a ceea ce se percepe ca fiind "propaganda anti-Turcia" în Franţa de la uciderea a trei kurzi la Paris, potrivit unei surse diplomatice turce, relatează AFP, scrie Agerpres.

"Ne-am exprimat nemulţumirea faţă de propaganda lansată împotriva ţării noastre de cercurile PKK", Partidul Muncitorilor din Kurdistan, a indicat sursa citată, anunţând convocarea ambasadorului Hervé Magro.

Ankara critică în special Parisul pentru că a permis unor susţinători ai PKK să manifesteze pe străzile Parisului, unele dintre pancartele purtate evocând legături dintre Turcia şi atacatorul francez.

Consilierul special al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, a condamnat duminică violenţele de la Paris după uciderea a trei kurzi şi a învinuit pentru acestea PKK.

După uciderea a trei kurzi, vineri, la Paris, manifestaţiile în semn de omagiu adus victimelor au fost marcate de violenţe. Presupusul autor al crimelor, un pensionar francez, a declarat că a acţionat din rasism.

În timpul demonstraţiilor, s-au scandat sloganuri precum "Trăiască rezistenţa poporului kurd". PKK este o organizaţie considerată teroristă de către Ankara şi Uniunea Europeană (UE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.