Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara cere ca ucigașii lui Jamal Khashoggi să fie judecați în Turcia

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Persoanele implicate în uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi trebuie să fie judecate în Turcia, a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, informează agenția de știri Tass preluată de mediafax.

"Potrivit Convenției de la Viena, ucigașii lui Khashoggi trebuie să fie judecați în Turcia, pentru că uciderea a avut loc în Turcia", a afirmat ministrul în cadrul unei conferințe de presă în Antalya.

Șeful diplomației de la Ankara a salutat și declarațiile recente ale Procuraturii din Arabia Saudită, subliniind însă că "declarațiile nu sunt suficiente".

Procuratura publică din Arabia Saudită a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci din cei 11 suspecți acuzați că ar avea legătură cu uciderea disidentului saudit Jamal Khashoggi, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției.

Oficialul saudit a mai explicat că jurnalistul a fost ucis după ce "negocierile" privind revenirea sa în țară au eșuat, iar persoana care a ordonat uciderea lui Khashoggi era șeful echipei de negociatori.

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o "ficţiune", a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.