Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM a emis o atenționare de cod galben de viscol pentru 4 județe

Inquam Photos/Octav Ganea
iarna viscol ger frig

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare cod galben de viscol pentru județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, valabilă până pe 23 decembrie, la ora 18.00. În paralel, este valabilă și o informare meteorologică, scrie Mediafax.

Meteorologii avertizează că în zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

În paralel, în același interval orar, respectiv 22 decembrie, ora 05.00 - 23 decembrie, ora 18.00, este valabilă și o informare meteorologică de precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 metri, polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării.

Citește și: Marian Godină a comis-o: Prins cu 113 km/h în localitate, polițistul a rămas fără permis

ANM precizează că, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1.500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50-55 km/h. În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.