Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM a emis o nouă ALERTĂ cod portocaliu de viscol - Harta zonelor vizate

alerta meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei noi avertizări, între care şi un cod portocaliu de viscol.

Prima avertizare vizează intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. În regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol. În centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua să ningă.

A doua avertizare este un cod galben de ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Interval de valabilitate este 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00. În Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

A treia avertizare este un cod portocaliu de viscol și vizibilitate redusă în judeţele Constanţa şi Tulcea. Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10:00 – 27 ianuarie, ora 21:00. În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70...80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.