Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM cere sprijinul populației pentru detectarea fenomenelor meteo extreme: Pot trimite imagini sau pot suna la dispecerat

tornada

Meteorologii solicită sprijinul populației pentru identificarea fenomenelor meteorologice extreme. Elena Mateescu, director general al ANM, susține că pentru detectarea acestora este neoie de confirmarea din teren, insă în lipsa unor voluntari, de multe ori datele sunt obținute din mediul online sau mass media. Astfel, Mateescu menționează că cetățenii care observă aceste fenomene, pot informa la dispeceratul Administrației de Meteorologie sau pot trimite informații pe e-mail.

"Ca să putem indica o tornadă este necesară confirmarea în teren. Tuba care face practic unirea cu solul, aceea este formarea acestei tornade și aceea noi o vedem pe radar doar din perspectiva condițiilor favorabile de producere.

Citește și Tudorel Toader revine cu explicații despre legea recursului compensatoriu - Camera Deputaților a înlocuit cele 3 zile cu 6. MJ nu a fost de acord

Din teren ne pot ajuta pentru consemnare voluntari, ne poate ajuta personalul de la stațiile meteorologice. Dar nu avem voluntari, noi avem personal la stații. Dacă se întâmplă între stații, consemnarea se poate face, așa cum s-a întâmplat de altfel, prin ceea ce a apărut în mediul online și în mass-media.Pot trimite la ANM (Administrația Națională de Meteorologie) imagini și confirmări cu astfel de fenomene, mai ales dacă sunt emise avertizări de cod portocaliu, care, în dinamică, poate fi transformată într-o avertizare de cod roșu dacă pe radar se văd în evoluție posibilitatea agravării mesajului. Oamenii pot trimite imagini la adresa de email relatii@meteoromania.ro, sau pot suna direct la dispeceratul ANM, sunt numerele publice pe site-ul Administrației", a declarat, la Digi24, Elena Mateescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.