Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anna Fisher, una din primele femei astronaut din lume a vizitat Academia de Tehnică Militară Ferdinand I

Anna Fisher, una din primele femei astronaut din lume, s-a întâlnit, vineri, cu studenţii Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I", în cadrul vizitei pe care astronautul american o efectuează în România cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la prima aselenizare - misiunea Apollo 11, potrivit agerpres.ro.

"În Aula Magna a Academiei, doctor Fisher le-a împărtăşit studenţilor din experienţa celor 41 de ani de când face parte din echipajul Agenţiei Spaţiale Americane (NASA) şi le-a prezentat acestora câteva aspecte ale vieţii astronauţilor, de la selecţia riguroasă de care aceştia au parte, programele de pregătire, călătoriile în spaţiu, şi până la misiunea pe o navă spaţială", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

De-a lungul carierei în cadrul NASA, Anna Fisher a fost implicată în Programul Navetelor Spaţiale, Staţia Spaţială Internaţională şi capsula Orion, realizată pentru viitorul Sistem de lansare în spaţiu al NASA.

După ce şi-a încheiat prezentarea, Anna Fisher a răspuns întrebărilor adresate de studenţi. La plecare, a notat un mesaj în Cartea de Onoare a instituţiei.

Anna Fisher a fost selectată de către NASA în ianuarie 1978 ca una dintre primele şase femei astronaut. A fost căsătorită cu astronautul Bill Fisher, care i-a fost coleg şi cu care a avut doi copii, astfel că în 1984 a devenit prima mamă care a călătorit în spaţiu.

Se taie în carne vie în PNL: EXCLUDERI pe bandă rulantă într-o filială importantă

În 1984, dr. Fisher a fost specialist al misiunii pe STS-51A Discovery. În timpul misiunii, echipajul a lansat doi sateliţi şi a fost prima misiune de salvare în spaţiu, reuşind recuperarea a doi sateliţi înainte de reîntoarcerea pe Pământ. După terminarea primului ei zbor, Fisher a înregistrat 192 de ore în spaţiu.

În prezent, doctor Fisher este astronaut de management şi lucrează la dezvoltarea afişajului pentru Orion - Vehiculul Multifuncţional al Echipajului (MPCV), sprijinind sarcinile utile europene pentru divizia de integrare a Staţiei Spaţiale Internaţionale, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.