Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, solicită Braziliei să se alăture poziției occidentale în fața invaziei Rusiei în Ucraina

T-online
Annalena Baerbock

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a pledat, luni, în Brazilia, pentru o poziţie comună împotriva invaziei militare ruse în Ucraina, informează site-ul Tagesschau.de, citat de Mediafax.

"Am pledat intens pentru a ne putea construi viitorul comun în lume doar în pace, dacă reuşim să ajungem la o poziţie comună. De aceea, este important ca naţiuni precum Brazilia să opteze chiar şi în aceste vremuri provocatoare pentru respectarea dreptului internaţional", a declarat Annalena Baerbock, în cursul vizitei oficiale în Brazilia.

Brazilia este singura naţiune din grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) care s-a raliat tuturor rezoluţiilor ONU de condamnare a invaziei militare ruse în Ucraina.

Însă Administraţia preşedintelui Luiz Inácio Lula da Silva nu susţine în mod clar Ucraina şi pledează pentru oprirea conflictului militar ruso-ucrainean prin diplomaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.