Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANOFM: '36.507 locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional'

CECCAR Business Magazine
salariati oameni muncitori

Din cele 36.507 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.646 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; specialist în domeniul calităţii; contabil; manager proiect etc.), iar 7.885 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (manipulant mărfuri; lucrător comercial; agent de vânzări; agent servicii client; vânzător etc.).

Alte 10.296 locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; sudor; conducător auto transport rutier de mărfuri etc.), restul de 15.680 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; confecţioner cablaje auto etc.).

Baza de date a ANOFM este una dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 708 locuri de muncă vacante, cele mai multe, 263, în Germania, pentru muncitor necalificat în construcţii pentru infrastructura de transport; tehnician dentar; tăietor de carne şi lucrător în producţie.

În Danemarca sunt disponibile 167 de locuri de muncă pentru: fierar betonist; lucrător în agricultură.

Un număr de 99 de locuri de muncă sunt disponibile în Norvegia, pentru: operator CNC pentru maşini mari Mazak Integrex; chelner; bucătar mic dejun; bucătar; muncitor piscicol; mecanic biciclete; schelar; mecanic auto, potrivit Agerpres.ro.

În Olanda sunt vacante 68 locuri de muncă, pentru: îngrijitor animale; culegător sparanghel; fizioterapeut; conducător auto transport rutier de mărfuri; electrician în industria petrochimică; sudor; electrician în construcţii; lucrător în pepinieră; muncitor; culegător căpşuni.

Alte 60 de locuri de muncă sunt disponibile în Finlanda, pentru: muncitor în producţie pentru elemente din beton; muncitor necalificat - culegător căpşuni; lucrător în ferma de vite de carne; muncitor în agricultură; lucrător în metal/sudor; personal curăţenie; mecanic caroserie auto.

În Polonia sunt vacante 27 de locuri de muncă, pentru: muncitor depozit - operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC.

19 locuri de muncă sunt disponibile în Franţa, pentru: tehnician controlul calităţii; tehnician de producţie în industria farmaceutică; farmacist; sudor; mecanic utilaje agricole.

În Malta sunt vacante 4 locuri de muncă, pentru: manager de monetizare; farmacist; proiectând inginer construcţii.

Un loc de muncă pentru chirurg plastician este disponibil în Elveţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.