Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anomalie în guvernul Ludovic Orban: cea mai slabă filială PNL are cea mai largă reprezentare în echipa de la Palatul Victoria

sah strategie surse plan

Componența guvernului PNL ascunde un paradox politic. Filiala PNL București, care a înregistrat la alegerile europarlamentare cel mai slab rezultat la nivel național, în afară de Harghita și Covasna, beneficiază de cei mai mulți reprezentanți în prima linie din Guvern.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este senator de București, ministrul Educației, Cristina Anisie, este liderul PNL Sector 2, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este liderul PNL București, iar Secretarul General al Guvernului, o poziție-cheie în orice guvern, este Antonel Tănase, liderul PNL Sector 3. Pe lângă aceștia, premierul Ludovic Orban provine din PNL București. Liberalii spun că bucureștenii au primit funcții în Executiv din două motive: tocmai pentru că filiala PNL din Capitală e cea mai slabă din țară are nevoie să primească un ajutor și prin miniștri se mizează pe o creștere a organizației; pe de altă parte, majoritatea sunt apropiați de Ludovic Orban.

O altă felie importantă din tortul guvernării a mers la tehnocrați, unde cuvântul decisiv l-a avut președintele Klaus Iohannis: Apărare (Nicolae Ciuca), Externe (Bogdan Aurescu), Sănătate (Victor Costache) și Fonduri Europene (Marcel Boloș).

Filialele 'sudiste' din PNL au obținut Internele (Marcel Vela, Caraș Severin), Economia (Virgil Popescu, Mehedinți), Tineretul (Ionuț Stroe, Dolj) și Justiția (Cătălin Predoiu, Călărași), deși în PNL se discută că la justiție nu este chiar o numire clasică bazată pe recomandarea filialei, ci mai degrabă o alegere care vine tot cu recomandare de la Palatul Cotroceni.

Miniștri PNL transilvăneni sunt la Transporturi (Lucian Bode, Sălaj), Agricultură (Nechita Oros, Cluj) și vicepremierul Raluca Turcan (Sibiu).

Moldova a tras Dezvoltarea (Ion Ștefan, Vrancea), Mediul (Costel Alexe, Iași) și Cultura (Bogdan Gheorghiu, Suceava).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.