Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANP, prima reacție oficială: Dezvăluiri despre cum este păzită Arhiva SIPA

revisteaua.ro
arhiva

Antena 3 a prezentat în exclusivitate miercuri răspunsul Administrației Penitenciarelor în legătură cu situația Arhivei SIPA.

„Zona în care este dispusă ușa de acces în arhiva Direcției Generale de Protecție și Anticorupție este zonă de securitate clasa I amenajată potrivit art. 96, lit a) din HGR  nr. 565/ 13 iunie 2002 pentru aprobarea standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate din România, conform căruia, orice persoană aflată în interiorul acesteia are acces la informații clasificate secrete de stat de nivel Strict Secret de Importantă Deosebită și Strict Secret.

De asemenea, potrivit art. 106 din actul normativ mai sus menționat accesul în această zonă de securitate este permis exclusiv posesorilor de certificate de securitate și autorizații de acces, cu respectarea principiului nevoii de a cunoaște.”, se arată în răspunsul ANP.

content-image

Marți, tot într-un răspuns pentru Antena 3, Administrația Penitenciarelor a anunțat că Arhiva fostului Serviciu Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) este păstrată sub cheie.

„Arhiva fostului Serviciu Independent pentru Protecție și Anticorupție se află într-un spațiu securizat al ANP, sub sigiliul Ministerului Justiției, iar modul și condițiile în care se face accesul în acest spațiu sunt stabilite, exclusiv, de Ministerul Justiției. Precizăm că personalul Administrației Naționale a Penitenciarelor nu are acces la această arhivă, motiv pentru care vă îndrumăm să vă adresați Ministerului Justiției pentru obținerea informațiilor solicitate”, a transmis Administrația Penitenciarelor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.